Tel:  040 292 347

E-mail:  knez.vilma@gmail.com 

Vpiši iskalni niz

Do bolj belih zob s sodo bikarbono in limonim sokom?

Do bolj belih zob s sodo bikarbono in limonim sokom?

Na spletu obstaja na stotine člankov in videov, ki obljubljajo bolj bele in čiste zobe z uporabo sode bikarbone in limoninega soka. Soda bikarbona naj bi pomagala odstraniti zobni kamen in zobe naredila bolj bele. Skupaj z limono naj bi delovala še bolj učinkovito. 

Sode bikarbone ne priporočamo, ker lahko zaradi prekomerne uporabe poškoduje sklenino. Soda bikarbona je sestavljena iz abrazivih delcev, ki tanjšajo zobno sklenino. Zobje lahko postanejo občutljivi na vroče in hladno, ščetkanje zob postane neprijetno, zobje so bolj dovzetni za karies. Na splošno naj se z njo ne pretirava! Tudi limonin sok naredi v ustih kislo okolje, ki ni prijazno do naših zob. Sklenino sestavljajo minerali, ki se v kislem prostoru raztapljajo. Zobje postanejo skeleči in bolj dovzetni za karies.

Skupaj tako tvorita uničujoč duo, ki nedvomno odstrani površinske madeže na zobeh, a pri tem tudi poškoduje zaščitno plast zob – sklenino. Izguba sklenine pa je nepovratna.  

Prav tako soda bikarbone ne uporabljajte kot nadomestek zobne paste, ker v njej ni fluorida. Fluor pomaga zaščititi zobe pred gnilobo in krepi sklenino.


Nazaj na seznam

Kontaktni podatki

Dental spa & beauty,
Ustna higiena, Katja Knez s.p
Majorja Lavriča 12, 1000 Ljubljana

Tel: 040 292 347
Email: knez.vilma@gmail.com

Delovni čas: od ponedeljka do sobote
po dogovoru.