Tel:  040 292 347

E-mail:  knez.vilma@gmail.com 

Vpiši iskalni niz

Otroška ustna higiena

Nikoli ni prezgodaj za spodbujanje dobre ustne higiene pri otrocih. Kaj lahko torej storite za vzpostavitev dobrega zdravja in higiene zob za svojega otroka?

Priporočamo obisk v naši ordinaciji, kjer bo ustni higienik vašemu otroku profesionalno očistili zobe in ga poučili o pravilni negi zob doma!

Kromogene bakterije

Najprej bo ustni higienik preveril, kako dobro si vaš otrok umiva zobe in pokazal kritične dele, ki potrebujejo več pozornosti. Ustni higienik bo za odstranjevanje mehkih in trdih zobnih oblog nato uporabil ultrazvočni aparat in na koncu spoliral zobe s polirno ščetko in pasto. Priporočamo tudi fluoriranje zob, še posebej če obstaja veliko tveganje za nastanek zobne gnilobe ali kariesa. Otroka bomo tudi poučili o pravilni ustni negi doma, ki je prilagojena njegovi starosti in zmožnostim ter njegovim staršem. Staršem bomo pokazali, kako lahko omogočijo čim boljšo vsakodnevno higieno svojih otrok. Priporočamo zobno ščetko z manjšo glavo ali električno zobno ščetko ter zobno pasto s fluoridi. 

Profesionalno ustno higieno priporočamo vsem otrokom, sploh tistim, ki nosijo fiksni ortodontski aparat, imajo temno zabarvane zobe ali kromogene bakterije, ki vplivajo na izgled, in vsem ki imajo velik odpor do ščetkanja.

Če posvečamo dovolj pozornosti pravilni ustni negi že v zgodnjem otroštvu, bo slednja takšna ostala tudi v odrasli dobi!


Naročite se na pregled

Akcijska cena

Odstranjevanje zobnega kamna s poliranjem

50EUR

Kontaktni podatki

Dental spa & beauty,
Ustna higiena, Katja Knez s.p
Majorja Lavriča 12, 1000 Ljubljana

Tel: 040 292 347
Email: knez.vilma@gmail.com

Delovni čas: od ponedeljka do sobote
po dogovoru.