Tel:  040 292 347

E-mail:  knez.vilma@gmail.com 

Vpiši iskalni niz

Peskanje zob

»Moji zobje še nikoli niso bili tok čisti in beli!« smo slišali pri večini naših strank po posegu. 

Pri zabarvanju zob igrajo pomembno vlogo življenjske navade, sestava sline, ustna higiena in prehranjevanje. Zunanje zabarvanje povzročajo pigmenti iz živil in poživil, kot so temno rdeče vino, borovnice, pravi čaj, kava ali tobak. Poznamo tudi notranje zabarvanje zob, ki nastane zaradi nekaterih zdravil ali motenj med razvojem zoba. Zabarvani so pogosto tudi mrtvi zobje zaradi odmrtja zobne pulpe.


Najhitrejše in najlažje odstranimo trdovratno zunanje zabarvanje s peskanjem zob pri ustnemu higieniku. Peskalnik je bil razvit za hitrejše čiščenje težko dostopnih mest, kot so zobje, ki stojijo tesno skupaj, okoli zobnega aparata, pod protetiko,… Pri tem prihranimo polovico več časa, kot če bi čistili zobe na tradicionalen način z gumijastim nastavkom in polirno pasto. Peskalnik zabarvanje odstrani pod pritiskom s posebnim prahom – sodo bikarbono. Občutljivost med peskanjem je zmanjšana zaradi pomanjkanja neposrednega stika z zobmi in odsotnosti toplote in vibracij; tako je poseg neboleč. Poteka hitro in ne poškoduje zobne sklenine, če se z njim seveda ne pretirava. Po peskanju se doseže večja belina zob, saj temeljito očisti vsa zabarvanja in je cenovno bolj ugoden in manj abraziven od beljenja zob

 


V naši ordinaciji smo veliki ljubitelji tega načina odstranjevanja zabarvanja, saj so rezultati neverjetni! Vaši zobje se ne bodo nikoli počutili tako čisto, sveže in lahkotno kot po tem tretmaju. Če ste strasten kadilec ali ljubitelj rdečega vina, vseh vrst curryja ali druge pisane hrane in pijače, po seji morda ne boste več prepoznali svojih zob.


Naročite se na pregled

Akcijska cena

Odstranjevanje zobnega kamna s poliranjem

50EUR

Kontaktni podatki

Dental spa & beauty,
Ustna higiena, Katja Knez s.p
Majorja Lavriča 12, 1000 Ljubljana

Tel: 040 292 347
Email: knez.vilma@gmail.com

Delovni čas: od ponedeljka do sobote
po dogovoru.