Tel:  040 292 347

E-mail:  knez.vilma@gmail.com 

Vpiši iskalni niz

Kako pogosto naj obiskujem ustnega higienika

Če so vaši zobje zdravi in niste izpostavljeni za zobne ali parodontalne bolezni, zadostuje že en obisk na leto, dva sta zelo priporočljiva. Dlje kot odlašamo z obiskom ustnega higienika, večja je verjetnost, da povzročimo resno škodo v ustni votlini in na splošnem zdravju. Obisk dvakrat letno nam pomaga ohraniti nadzor nad stanjem v ustni votlini. Bolniki z vnetimi dlesnimi, nemotivirani pacienti, bolniki z zobnimi vsadki in gibalno ovirani bi morali postopek izvajati pogosteje. Vsak pacient ima različne potrebe in z veseljem vam bomo svetovali individualno!


Pri parodontalni bolezni pa priporočamo več obiskov v manjših časovnih intervalih, saj je poleg čiščenja zobnega kamna z ultrazvokom potrebno opraviti še luščenje in glajenje korenin. Le tako lahko parodontalno bolezen uspešno zaustavimo. 

Parodontalna bolezen spada med kronične bolezni, zato jo je treba tako tudi obravnavati. Z ustrezno skrbjo za zobe in dlesni je treba nadaljevati tudi po zdravljenju. Pogostost obiskov se določi individualno, glede na tveganje. Z vzdrževalno fazo, ki vključuje čiščenje zobnih oblog in po potrebi luščenje ter glajenje zobnih korenin, želimo preprečiti ponovno infekcijo in nadaljnjo razgradnjo obzobnih tkiv. Potrebno jo je opravljati na vsake 3 mesece, pol leta ali leto dni. Interval se razlikuje od primera do primera, vendar pri hujših oblikah parodontalne bolezni priporočamo obisk na 3 mesece. Le tako lahko parodontalno bolezen  spremljamo in jo imamo pod nadzorom. Kontrole delujejo motivacijsko na pacienta in ohranjajo zdrave zobe in dlesni z rednim odstranjevanjem mehkih in trdih zobnih oblog. Poleg tega vas opozorimo tudi na druge spremembe v ustni votlini. 

Ohranite svoje zobe, posvetujte se z ustnim higienikom! Redna nega in vzdrževanje vaših zob zmanjša možnost za nastanek parodontalne bolezni, pojav zobne gnilobe ter s tem izgubo zob. Tako se z rednim obiskovanjem in dobro higieno na dolgi rok lahko izognete dragim zdravljenjem zob in nošenju raznih protez, mostičkov,… in obdržite lastne zobe celo življenje! Pri pacientih s parodontalno boleznijo je dobra domača ustna higiena eden od osnovnih terapevtskih ukrepov, ki omogoča nemoteno celjenje po posegih in ustavi napredovanje parodontalne bolezni.


Naročite se na pregled

Akcijska cena

Odstranjevanje zobnega kamna s poliranjem

50EUR

Kontaktni podatki

Dental spa & beauty,
Ustna higiena, Katja Knez s.p
Majorja Lavriča 12, 1000 Ljubljana

Tel: 040 292 347
Email: knez.vilma@gmail.com

Delovni čas: od ponedeljka do sobote
po dogovoru.