Tel:  040 292 347

E-mail:  knez.vilma@gmail.com 

Vpiši iskalni niz

Profesionalna ustna higiena pri pacientih s protetičnimi izdelki

Če imamo v ustih protetične izdelke, kot so prevleke, luske, mostički in zobni vsadki (implantanti) je pomembno, da nitkamo in ščetkamo zobe še toliko bolj. Zob, ki je preoblečen s prevleko, lahko dobi karies in propade. Pod mostički se hitreje nabirajo hrana in zobne obloge. Zobni vsadki morajo biti vedno čisti in brez bakterij, saj lahko zaradi pomanjkljive ustne higiene pride do okužbe tkiv okoli implantata in ga lahko tudi izgubimo. Le dobra ustna higiena lahko zagotovi dolgo življenjsko dobo protetičnega izdelka.


Priporočljiva je uporaba električne zobne ščetke in medzobne krtačke ali nitke. Vsem svojim pacientom individualno prilagodimo vsakodnevno rutino izvajanja ustne higiene doma glede na pacientovo motivacijo, njegove potrebe ter čas. Obisk ustne higieničarke je vedno priložnost za pregled in razpravo o higienskih navadah na domu in izboljšanje teh navad.

Če imate v ustih protetične izdelke, svetujemo obisk naše ordinacije najmanj na pol leta, saj lahko le tako spremljamo uspešnost vzdrževanja domače ustne higiene in seveda profesionalno očistimo prostore, ki jih sami ne dosežete. Tako lahko ohranite vaše protetične izdelke dalj časa. Tudi pred vsakim protetičnim zdravljenjem je potrebna odlična profesionalna ustna higiena, ki zagotavlja večletno obstojnost protetičnega izdelka.


Naročite se na pregled

Akcijska cena

Odstranjevanje zobnega kamna s poliranjem

50EUR

Kontaktni podatki

Dental spa & beauty,
Ustna higiena, Katja Knez s.p
Majorja Lavriča 12, 1000 Ljubljana

Tel: 040 292 347
Email: knez.vilma@gmail.com

Delovni čas: od ponedeljka do sobote
po dogovoru.