Tel:  040 292 347

E-mail:  knez.vilma@gmail.com 

Vpiši iskalni niz

Katero zobno ščetko izbrati?

Katero zobno ščetko izbrati?

Priporočamo uporabo električne zobne ščetke, ker v primerjavi s klasično veliko hitreje očisti zobe. Ob današnjem hitrem tempu je čas izrednega pomena; z električno ščetko le v 2 minutah dosežemo, da so zobje čisti. Priporočamo tako sonično kot tudi rotirajočo električno zobno ščetko. Ne boste zgrešili tudi z bolj osnovnim modelom. Nastavek za ščetko naj bo sensitive, za nežnejše ščetkanje zob. Električna ščetka naj ima možnost polnjenja akumulatorja. Električne ščetke ne uporabljajte več kot dvakrat na dan. Električno ščetko priporočamo vsem, sploh pa pacientom s parodontalno boleznijo; v veliko pomoč je tudi gibalno oviranim osebam, starejšim, manj moti- viranim pacientom in najstnikom. Uporabljajo jo lahko tudi otroci od 5. leta naprej.

Če boste izbrali klasično ščetko, naj ima srednje trde ščetine (medium). Najbolj se je odrezala z navzkrižno padajočimi ščetinami. Zadnje ugotovitve so pokazale, da ščetka s srednje trdimi ščetinami bolj učinkovito očisti zobe kot mehka ščetka, saj morajo imeti ščetine določeno trdoto. Ščetke s trdimi ščetinami (hard) se izogibajte, saj lahko z njo hitro pride do poškodb dlesni.

Mehko zobno ščetko ali ultra mehko ščetko (soft ali ultra soft) priporočamo samo ljudem, ki imajo razgaljene zobne vratove ali pa si ščetkajo zelo dolgo in večkrat na dan.

Krtačke menjamo na tri do štiri mesece oz. takoj ob pojavu kakšne spremembe v ustni votlini (herpes, obložen jezik, razjede,…).


Nazaj na seznam

Kontaktni podatki

Dental spa & beauty,
Ustna higiena, Katja Knez s.p
Majorja Lavriča 12, 1000 Ljubljana

Tel: 040 292 347
Email: knez.vilma@gmail.com

Delovni čas: od ponedeljka do sobote
po dogovoru.